Tot welke leeftijd sollicitatieplicht

/ 04.10.2020 / Sebastianus

Ook gezondheidsproblemen spelen 2 op de 5 werkzoekenden parten. Geef jongeren een kans op de arbeidsmarkt.

Nederlandse vertaling door phpBB. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt voor mensen die wat kunnen zal dit de komende tijd alleen maar toenemen. Bij inschrijving op een omscholingsproject werd ik afgewezen; het zat vol.

Werklozen tijdens corona minder op de nek zitten Een deel van de politici geeft deze Panelleden gelijk en wil werkzoekenden minder op de nek zitten. Het CDA en de VVD wijzen er echter wel op dat op deze manier de prikkel verdwijnt voor oudere werknemers om te gaan werken terwijl de economie nu juist hard aantrekt. Om gek van te worden. Voor contact met de redactie zie onder contact.

Ik hoop van harte dat er door diverse partijen een motie wordt ingediend en dat deze motie ook de grootst mogelijke steun krijgt. Bij mijn vorige baan werkte ik 24 uur, tot welke leeftijd sollicitatieplicht. De SP wilt dat leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt harder tot welke leeftijd sollicitatieplicht worden aangepakt en D66 en de VVD vinden dat het voor werkgevers aantrekkelijker moet worden gemaakt om oudere werknemers aan te nemen!

Dit zegt tweederde van de werkloze ouderen in ons onderzoek. Het CDA en de VVD wijzen er echter wel op dat op deze manier de prikkel verdwijnt voor oudere werknemers om te gaan werken terwijl de economie nu juist hard aantrekt. Lijkt me ongewenst om dan voor die categorie de sollicitatieplicht af te schaffen.

Berichtnavigatie

Ongelezen bericht door renewouters » 02 feb Ik heb toevallig deze week van 2 plussers gehoord dat ze weer een baan hadden gevonden. Het is echter lastig voor de benadeelde werknemer om te bewijzen dat zijn sollicitatie is afgewezen wegens de leeftijd en hiervoor geen andere objectieve reden voor bestaat. Tussen de vele storingen door werd duidelijk dat het niet vinden van een baan vooral aan de werkloze ligt. Het is nog maar een paar maanden geleden dat de werkloosheid historisch laag was.

Vind deze reactie leuk. Minister Koolmees heeft intensief overleg gevoerd met de sociale partners over dit onderwerp.

In de logistiek komen ze namelijk werknemers te kort! Het CDA en de VVD wijzen er echter wel op dat op deze manier de prikkel verdwijnt voor oudere werknemers om te gaan werken terwijl de economie nu juist hard aantrekt! Zonder die steun zouden veel van die mensen al zijn ontslagen? Bij mijn vorige baan werkte ik 24 uur. Voor bijna de helft is dat al 3 jaar of langer zo, tot welke leeftijd sollicitatieplicht.

Passend werk

De positie van ouderen op de arbeidsmarkt Radar heeft vorig jaar een onderzoek gedaan naar de kansen op een baan van plussers. Ongelezen bericht door wilhelmima1 » 02 feb De Panelleden denken hier anders over.

Skip to content Vanaf 1 mei worden alle werkelozen een jaar voor het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd  vrijgesteld van de sollicitatieplicht, tot welke leeftijd sollicitatieplicht, lef en inzicht om doeltreffende maatregelen te treffen. Dit verklaart de weerstand die veel ouderen hebben tegen de sollicitatieplicht! Ongelezen bericht door Nijogeth 02 feb Het ontbreekt staatssecretaris Van Ark en minister Koolmees gewoonweg aan begrip, welke als voorwaarde geldt voor het ontvangen van een WW-uitkering.

Een kwart kampt met slapeloze nachten.

Geen sollicitatieplicht

Ik was 16 toen ik ging werken en ben sinds september wegens een reorganisatie zonder werk. Niet altijd sollicitatieplicht Dit verklaart de weerstand die veel ouderen hebben tegen de sollicitatieplicht.

Dit verklaart de weerstand die veel ouderen hebben tegen de sollicitatieplicht. Ongelezen bericht door Revoked » 02 feb

JeroenP 7 juli om De SP wilt dat leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt harder moet worden aangepakt en D66 en de VVD vinden dat het voor werkgevers aantrekkelijker moet worden gemaakt om oudere werknemers aan te nemen. Erdinger 14 juni om Geef jongeren een kans op de arbeidsmarkt, tot welke leeftijd sollicitatieplicht. Ongelezen bericht door mahadma 02 feb Tot welke leeftijd sollicitatieplicht u 59 bent heeft u hetzelfde probleem als de 60 jarigen.

Ongelezen bericht door Revoked 02 feb Is er geen logistiek centrum of distributie centrum in de buurt. Ik denk genoeg gewerkt en ontheven worden van sollicitatieplicht, Met vriendelijke groet. Opschorten die sollicitatieplicht.

Verantwoordelijk

Een kwart kampt met slapeloze nachten. Dit verklaart de weerstand die veel ouderen hebben tegen de sollicitatieplicht. Ongelezen bericht door atlas » 02 feb

Dik driekwart is gepensioneerd, ongeveer n op de zeven werkt nog. Overigens, een check op je actuele wijze van solliciteren was er niet; men gaat er gewoon van uit dat je het niet goed doet. Ook gezondheidsproblemen spelen 2 op de 5 werkzoekenden parten. Dit initiatief werd positief ontvangen in de Tweede Kamer, tot welke leeftijd sollicitatieplicht.

Andere: